Het laatste nieuws

Stuivertje wisselen tijdens seizoensopener 2015 Toprek Rally

De Circuit Short Rally is traditioneel de seizoensopener van Toprek Rally. Dit jaar stond Diter Toprek wederom samen met Dennis Lippens als navigator in zijn vertrouwde Nissan 350Z “The Lady” aan de start van deze compacte rally op het circuitpark Zandvoort. Ook de service werd weer verzorgd door de techneuten van het vertrouwde Team Rally Sport.

 

De concurrentie kwam dit jaar van Roel van der Zanden en Stijn van Bree die beide met hun Nissan 350Z aan de  start verschenen. Omdat de Nissan 350Z’s dit jaar in de R-GT klasse vallen, was niemand minder dan Kevin Abbring ook één van de concurrenten waartegen de equipe het moest opnemen.

De rally ontpopte zich in een spannende strijdt tussen de 350Z rijders. Alle drie de equipes deden het niet voor elkaar onder. Waar Diter vorig jaar nog enigszins de aansluiting miste, presteerde hij dit keer boven zijn verwachtingen. Het werd de gehele rally stuivertje wisselen om de eerste plek bij de 350Z’s. ( De eerste plek in de R-GT klasse was met algemeen eindoverwinnaar Kevin Abbring als opponent niet meer dan een illusie). De teams lagen de gehele rally qua tijden zeer dicht bij elkaar en mede door het constante rijden van Diter Toprek (met een uitstekende coaching van Dennis Lippens) stond de equipe na KP5 op een eerste plek 3 seconden los van Roel van der Zanden.

Tijdens de start van KP6 werd de equipe enigszins afgeleid door de bandstofmeter die aangaf op reserve te staan. Dit leidde ertoe dat Diter het eerste gedeelte wat “rustig” van start ging met het oog brandstof te besparen om niet tijdens de proef zonder brandstof te komen te zitten. Aangekomen op het Scheivlak bleek de melding van de brandstofmeter echter loos alarm en kon het gas er weer vol op.

Aangekomen bij Parc Ferme werden de tijden er snel bijgehaald en bleek dat Roel van der Zanden een zeer snelle tijd te hebben neergezet. Voldoende om de eindoverwinning op zijn naam te schrijven. Met een achterstand van 0,9 seconden op Roel moest de equipe Toprek – Lippens genoegen nemen met de tweede plaats bij de Nissan 350Z’s en een 13de plek algemeen.

 

Diter en Dennis kijken terug op een zeer geslaagde rally en hopen de aansluiting bij de collega rijders ook voor de rest van het seizoen van te kunnen houden.

Dennis Lippens zal, voor zover nu bekend, het gehele seizoen plaatsnemen als navigator van Diter Toprek. De service zal als vanzelfsprekend worden uitgevoerd door Team Rally Sport.

 

“Het was gewoon super! Dennis heeft mij prachtig door de rally heen geloosd, de auto was perfect.”

“Graag wil ik ook mijn sponsoren, Toprek Rigging, Flying By Wire, Acces Equipment en Neggers Reclame bedanken voor hun steun.”  Verteld een glimlachende Diter.

Toprek Rally beleeft goede TankS Rally

In het weekend van 16 maart 2013 hebben Diter Toprek en Marvin Molenkamp deelgenomen aan de TankS Rally met hun Nissan 350z en met ondersteuning van Team Rally Sport.

Na de goede afloop van de Circuit Short Rally, eind Februari, gingen beiden vol vertrouwen naar Emmeloord voor de 1e ronde van de Nissan 350z Challenge.

Op vrijdag werd er eerst begonnen met het afhalen van het routeboek waarna de proeven voor de zaterdagochtend en middag verkend werden. Al snel was de conclusie dat de proeven erg snel waren en veel uitdaging zouden bieden. Na het afwikkelen van de documentencontrole werden de avondproeven verkend onder bijzondere weersomstandigheden. Aansluitend was de technische keuring om daarna snel te rusten voor de lange zaterdag.

De zaterdag begon met droog weer. Er werd rustig gestart waarna het tempo telkens wat werd opgevoerd. Elke keer werd de tijd aangescherpt. Op één van de proeven moest er gestopt worden achter de net gecrashte Pierre Brouwer en Marc Groeneveld. Veel schade en helaas ook lichamelijke kwetsuur. Via deze weg wensen beiden hun dan ook een goed en vlot herstel toe.

Nadat de 9 proeven rondom Kampen tot een goed einde waren gebracht werd er koers gezet richting de avondproeven rondom Kuinre en het volgepakte industrieterrein.

Op de dijken rondom Kuinre is het aarde donker en wordt het zoeken naar de weg. Deze proeven werden dan ook voorzichtig gestart en werden goed gefinisht. Hierna werd het industrieterrein verreden waar Diter veel plezier beleefde.

Vervolgens werden nog eens dezelfde proeven verreden waarna de Nissan 350z over het podium werd gestuurd en deze ‘haar’ verdiende rust kreeg.

Wij willen iedereen binnen Team Rally Sport en al onze sponsoren weer hartelijk danken voor hun goede en gezellige inzet en zien uit naar de volgende ‘ontmoeting’ in de Nissan 350z Challenge.

tumblr_mnto52LaJ21rvfealo1_r1_400

Toprek Rally klaar voor Vechtdal Rally 2013

Tijdens de afgelopen weekend verreden Seizoensrally hadden Diter Toprek en Marvin Molenkamp 1 doel gesteld: leren en progressie boeken.

Nadat vrijdag de proeven goed op papier waren gezet was het duidelijk dat het een zware en lastige wedstrijd zou gaan worden, mede door de weersomstandigheden.

Zaterdagochtend werd er behoudend gestart om eerst te kijken hoe de auto en de equipe met de omstandigheden om zouden gaan. Vooral de gladde punten waar uitgekeken moest worden zaten bij het uitkomen van de bochten. Echter waren Diter en Marvin tevreden over hoe de auto reageerde en zodoende werd het tempo steeds iets opgeschroefd.

In de volgende proeven werd telkens de tijd verbeterd, rempunten werden verlegd, tempo werd opgevoerd. Diter Toprek: “het gaat erg lekker. Ik krijg steeds meer gevoel bij de auto en de omstandigheden. Dit is dan ook te zien in de resultaten. Daarbij krijg ik goede ondersteuning, tips en coaching van zowel het gehele team als van Marvin. Dit leidde tot een aantal snelle tijden waarbij we de equipes Heijstek en

v.d. Zanden voor bleven”.

Echter op de 7e proef krijgt de Nissan 350z een klap te verduren bij het terugkomen op asfalt. Op het eerstvolgende stuk is de 3e versnelling niet meer beschikbaar. Behoudend wordt er naar de finish gereden waar er geen directe schade wordt ontdekt. Tijdens de verbindingsroute ontstaat er steeds meer ‘lawaai’ onder de auto.

Na enig overleg tussen de equipe en de monteurs van Team Rallysport wordt er besloten om te stoppen en om hiermee hopelijk verdere schade te voorkomen. Marvin Molenkamp: “jammer dat we hier nu moeten eindigen. Het ging erg goed. Diter begon steeds meer vertrouwen te krijgen en dit was in de resultaten te zien. Her en der werden er kleine foutjes gemaakt, maar dit mag in een leerproces. Hij pakt de meegegeven tips en aanwijzingen goed op en we gaan hier tijdens de Vechtdal Rally mee verder!”.

Vanaf deze plek willen beiden de monteurs en leden van Team Rallysport bedanken voor de ondersteuning en gezelligheid en uiteraard ieder ander voor de vele aanmoedigingen langs de proeven

tumblr_mntowlSAhN1rvfealo1_400

Nieuwe navigator openingsrally van seizoen 2014

Toprek met nieuwe navigator aan de start van de openingsrally van seizoen 2014.

Het rallyseizoen 2014 wordt wederom afgetrapt met de Circuit Shortrally op het circuitpark Zandvoort. Toprek Rally zal daar met startnummer 23 aan de start verschijnen.

Na een enigszins teleurstellend seizoen in 2013, waar met diverse navigatoren werd gereden, is de planning voor 2014 om het hele seizoen met één navigator te gaan rijden. De navigator die zal gaan plaatsnemen naast Diter Toprek is Dennis Lippens. Dennis debuteerde in het seizoen 2013 in de rallysport als navigator. Daarvoor was Dennis als monteur bij de rally betrokken. In 2012 was Dennis één van de monteurs in het serviceteam dat de de auto van Diter in service had.

De keuze voor Dennis komt niet geheel onverwachts. In 2012 waren er al plannen om samen te gaan rijden. De onervarenheid van beide coureurs leidde toen tot de conclusie dat het beter was om een jaar te wachten.

Zelfvertrouwen was in 2013 het grote struikelblok van Diter. Met de keuze van Dennis denkt Diter daarin een grote stap voorwaarts te kunnen maken. De verwachtingen voor 2014 zijn dan ook om een flinke stap voorwaarts te gaan.

De service wordt in 2014 weer door Team Rally Sport verzorgt. TRS verzorgt de service voor maar liefst drie Nissan 350Z’s en twee Mitsubishi Evo’s. Incidenteel wordt er ook nog de service voor een Subaru Impreza en een Nissan Sunny verleend.

Het rijden van een heel seizoen kan natuurlijk niet zonder de hulp van onze partners, Interal truss systemen uit Venray, Acces Equipment hoogwerkerverhuur uit Raamsdonksveer, Neggers reclame uit Etten Leur en Toprek Rigging uit Etten Leur.

Uiteraard is het team opzoek naar nog meer bedrijven die deze spectaculaire sport willen gebruiken om exposure aan hun bedrijf te geven. Voor meer informatie kunt u een email sturen naar diter@toprek.com.

TOPREK MET NIEUWE NAVIGATOR AAN DE START VAN DE OPENINGSRALLY VAN SEIZOEN 2014.

tumblr_inline_n13dojXLkn1rp8vgg

Foto’s door Roy Lobker

tumblr_molx5nn2R41rvfealo2_400